Actualitat

Notícies

La Torre de Capdella contra la violència de gènere

El proper 31 de maig, l’Ajuntament de la Torre de Capdella, amb el suport de l’Escola La Vall Fosca i la col·laboració de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, organitza una sèrie d’activitats contra la violència de gènere adreçades als nens i nenes de l’escola, i als pares, mares i coeducadors.

Aquesta acció neix de l’anomenat Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, a través del qual l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 824,72 € del govern espanyol. L’objectiu de la subvenció és desenvolupar accions, campanyes de sensibilització i prevenció contra la violència masclista.

En el cas de la Torre de Capdella es realitzaran dos tallers a primària on aprendran a afrontar conflictes diaris, anant a les seves causes, i transformant-los des de la perspectiva de gènere.

L’objectiu dels tallers és identificar els conflictes i les seves causes, comprovar les diferents maneres de comunicar-los, emfatitzar els valors femenins que han estat infravalorats i aprendre a reconèixer el potencial de totes les persones independentment del seu gènere.

El mateix dia a la tarda, es realitzarà un taller d’adults, que se centrarà en actualitzar coneixements i adquirir estratègies noves per aprendre a gestionar les necessitats, dubtes i curiositats que poden aparèixer amb els fills i filles en l’àmbit de la sexualitat. L’objectiu és trobar noves estratègies per educar en la igualtat i la prevenció de les violències masclistes i per establir relacions més respectuoses i lliures.