Actualitat

Notícies

Mesures per a garantir l’atenció de les persones davant l’impacte del COVID-19

El Consell Comarcal del Pallars Jussà adopta una sèrie mesures de prevenció i contingència per garantir l’atenció social bàsica a les persones i famílies més vulnerables i habilita un telèfon per a atendre urgències socials

Un equip de serveis socials es mantindrà de guàrdia per donar atenció a:

  • Casos d’urgència.
  • Suport en l’alimentació a les famílies i menors en risc.
  • Cobertura de persones fràgils.
  • Suport a les dones en situació de violència de gènere.
  • Atenció a les persones grans.
  • Qualsevol altra situació que es pugui desencadenar.

 

Hi haurà dos tècnics al Consell Comarcal – per Tremp i la zona sud- que atendran per telèfon i presencialment de 9:00 h a 14:00 h i una altra persona a la Pobla de Segur –zona nord- en el mateix horari.

Per reforçar aquest servei d’atenció social, s’ha habilitat un telèfon d’urgències 629441318 que està operatiu tots els dies de la setmana.

A més del serveis socials el Consell Comarcal manté el servei de recollida d’escombraries a les poblacions de la comarca, en un horari més reduït i amb personal de reserva a casa.

També hi ha una persona d’atenció telefònica (973 65 01 87), ubicada a l’edifici principal del Consell i que centralitza i comunica les peticions als diferents serveis –també als serveis socials- i paral·lelament l’oficina jove i la deixalleria reben les trucades derivades directament als responsables del servei.

Tècnics del Consell fan el seguiment d’equipaments estratègics com l’abocador de residus, les depuradores d’aigües residuals i l’acompanyament als Alcaldes de la comarca en matèria de protecció civil.