Actualitat

Notícies

Nota de premsa de l’Ajuntament i l’Associació en relació a la reunió amb l’Agència Catalana de Consum

La Delegació de l’Alt Pirineu, l’Ajuntament de la Torre de Capdella i l’Associació que defensa el Conveni de la llum es reuneixen amb Consum.

A l’arxiu adjunt us podeu descarregar també la nota de premsa de la Delegació de l’Alt Pirineu i Aran.

’Associació de Veïns Afectats pel Conveni Municipal de Subministrament Elèctric i l’Ajuntament de la Torre de Capdella, acompanyats per la delegada Territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, es van reunir el passat dimecres, amb Montserrat Ribera, directora de l’Agència Catalana de Consum, i Pere Palacín, director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial.

L’objectiu de la reunió, que va ser possible gràcies a la ràpida gestió de la Delegació de l’Alt Pirineu i Aran, era aclarir la situació, aportant tota la informació real i completa sobre el procés contenciós amb ENDESA, perquè des de Consum el coneguessin exhaustivament i poguessin valorar quines actuacions reals es podrien dur a terme.

A la reunió es va fer evident que la informació obtinguda fins aleshores per Consum era confusa. Una vegada comentada la documentació que es va aportar, la directora es va comprometre a intentar mitjançar, centrant-se en la resposta a la consulta vinculant realitzada a la Direcció de Tributs per l’Ajuntament de la Torre de Capdella, perquè l’aplicació fos ràpida.

Pel que fa a aquesta consulta vinculant que l’Ajuntament de la Torre de Capdella va realitzar a la Direcció General de Tributs el 16 d’octubre de 2016, la resposta va ser favorable als beneficiaris del Conveni Municipal de Subministrament Elèctric, en la facturació del 2015 en endavant, degut al canvi de normativa en l’IVA, a partir de l’1 de gener de 2015. En base a aquesta resposta, el 13 de febrer de 2017 l’Ajuntament de la Torre de Capdella va demanar un aclariment a la Direcció General de Tributs, que es va rebre el 18 d’abril del 2017, i que va confirmar els termes de la resposta anterior.

La directora de Consum va expressar que estudiarien la possibilitat de recuperar una part dels impostos pagats abans del 31 de desembre de 2014. Caldrà fer-ne un estudi, perquè la llei de l’IVA va canviar l’1 de gener de 2015.

L’Ajuntament, l’Associació i la Delegació de l’Alt Pirineu, també van demanar a l’Agència Catalana de Consum un informe sobre les possibles actuacions que podrien dur a terme.

Per la seva banda, el compromís de Consum va ser que s’intercedirà davant la companyia elèctrica, per arribar a un acord de refacturació en l’aplicació d’aquesta nova normativa.

La Torre de Capdella, 11 de maig de 2017