Actualitat

Notícies

INCENDI CONTROLAT A LA VALL FOSCA

El bombers de la Generalitat continuen treballant en l’extinció de l’incendi forestal que es va declarar ahir dilluns a la tarda a la Central de Capdella.

El foc afecta una zona molt poc accessible i amb un fort desnivell, entre el barranc dels Verdins i la Solana dels Castillons. L’orografia del terreny obliga els bombers a treballar amb tècniques manuals, fet que alenteix les feines d’extinció.

La vegetació, formada bàsicament de roureda i matolls baixos es troba en aquest indret molt seca. Això, juntament amb la poca humitat de l’aire fa que, malgrat les baixes temperatures, la flama continuï activa.

La prioritat, en aquests moments, és aturar l’avenç del flanc esquerra per evitar que pugui entrar en un barranc i continuar la seva propagació cap aquesta zona.

Al lloc continuen treballant  22 de vehicles terrestres i tres mitjans aeris (dos helicòpters bombarders i un avió de vigilància i atac).

Pel què fa a la carretera L-503 que estava tallada entre els quilòmetres 17 i el 17,5 ja es va reobrir altre cop al trànsit a les 22.39 hores, segons el Servei Català de Trànsit.

No hi ha cap persona afectada com a conseqüència de l’incendi. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha desplaçat una unitat a la zona com a mesura preventiva.
Sala de premsa de la Generalitat